Πρόγραμμα Προνομίων

DSC4380 1080x1080

Ανακαλύψτε τον περίφημο φούρνο Josper σε ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο της γαστρονομίας. 

Είναι γνωστό ότι η ισπανική κουζίνα είναι φημισμένη για τη γαστρονομική της κουλτούρα και κατ’ επέκταση το ποιοτικό φαγητό, με το κρέας και το ψάρι να πρωταγωνιστούν στους περισσότερους συνδυασμούς. Η διατήρηση αυτών των γευστικών παραδόσεων ήταν πάντοτε προτεραιότητα για τους Ισπανούς Περ Ζουλί και Τζοσέπ Άρμινκ. Έχοντας αυτό στο μυαλό και μετά από συνεχείς προσπάθειες, οι Ζουλί και Άρμινκ εφηύραν ένα καινοτόμο μηχάνημα που συνδυάζει τον παραδοσιακό φούρνο με την σχάρα. Κάπωςέτσι το 1969 έκανε το ντεπούτο του ο φούρνος Josper στην αγορά της Βαρκελώνης.

Πρόκειται για έναν εξειδικευμένο φούρνο που ψήνει το φαγητό με τη χρήση ξυλοκάρβουνων. Αυτό που κάνει τον συνδυασμό ιδιαίτερο, είναι η μοναδική αίσθηση καπνιστού που αφήνει στο φαγητό ενώ συνάμα θωρακίζει τις γεύσεις και τα αρώματα του προϊόντος για ένα δελεαστικό αποτέλεσμα. Η προηγμένη τεχνολογία του Josper, επιτρέπει τον έλεγχο στην ένταση καύσης, την προστασία από τις σπίθες, καθώς και την ρύθμιση οξυγόνου μέσα στον φούρνο. Είναι κατασκευασμένος από ατσάλι και μαντέμι, επιτρέποντας υψηλές θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 500 βαθμούς κελσίου, γεγονός που οδηγεί σε ένα γρήγορο και ποιοτικό ψήσιμο φαγητού.

Ο βασιλιάς του κόσμου της γαστρονομίας στην Κύπρο

Ο Josper αποτελεί σήμερα τον βασιλιά στον κόσμο της γαστρονομίας καθώς θεωρείται ο νούμερο-ένα φούρνος παγκοσμίως, έχοντας στο «ενεργητικό» του πολλές διακρίσεις και βραβεία. Άλλωστε, το γεγονός ότι σε αυτόν μπορεί κανείς να ψήσει μία μεγάλη γκάμα προϊόντων, όπως κρέας, ψάρι και λαχανικά, τον τοποθετούν – δικαίως - στην κορυφή αγαπημένων και  έμπειρων σεφ, σε όλο τον κόσμο.

Αν και στην Κύπρο θεωρείται αρκετά σπάνιο να συναντήσει κανείς τον φούρνο Josper, εντούτοις εντοπίζονται δύο από αυτούς στα Pralina Experience σε Λευκωσία και Λεμεσό. Κατέχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στις κουζίνες των Pralina Experience, ο φούρνος Josper αποτελεί σημαντικότατο στέλεχος, με τη χρήση του να θεωρείται καθοριστική. Φιλοξενείται, μάλιστα, με δική του σελίδα στο μενού των εστιατορίων, με τον λαχταριστό μουσακά και τα φιλέτα από αυθεντικές φάρμες να αποτελούν μερικά από τα κορυφαία πιάτα του.  

 

Επισκεφθείτε σήμερα τα Pralina Experience για μία μοναδική γευστική εμπειρία!

dsc9069 1080x1080